top of page

Info Coach Frank

Coach Frank is sinds het vertrek van Paul Smit de man achter Stapsport. Frank diende bij het Korps Marniniers waar hij diverse opledingen in de sport volgde.  Na zijn diensttijd studeerde Frank inspannings-fysiologie, diëthiek (sport)voeding, biochemie, strength & sonditioning en massage therapist. Hij heeft verschillende trainer/coach opleidingen gevolgd in diverse sporttakken waaronder ook het prestigieuze TC5 van het NOC*NSF. Deze kennis en zijn jarenlange ervaring gebruikt hij bij het begeleiden van zijn sporters. 

Frank is oprichter en eigenaar van Stapsport.com. Stapsport.com is professioneel werkzaam in het coachen en begeleiden van duursporters. Stapsport.com begeleidt atleten van alle niveaus: van professionals tot de vrije tijds-sporter en van alle leeftijden. Zo zijn er sporters van boven de 65 begeleid naar hun eerste Ironman en een 12 jarige naar een wereld titel cyclocross.  Daarnaast geeft Stapsport.com veel lezingen en trainingen over de hele wereld.

Zelf is Frank nog steeds actief in de sport, met name triathlon. Hij test zijn trainingsprogramma's eerst zelf in de praktijk uit. Hierdoor weet hij hoe zwaar een training kan zijn en wat je voelt als je een Alp beklimt.

Om coachen verantwoord en goed te doen is een hoop kennis nodig. Niet alleen sportspecifieke kennis die direct betrekking heeft op de trainingen maar ook de lichamelijke en geestelijke processen (anatomie - fysiologie - biochemie) moeten daarbij mee genomen worden. Daarnaast moet daar zeker ervaring in de sport bij zitten, je moet weten hoeveel pijn het doet!!!!!! Anders kun je nooit op een gelijke voet communiceren

Frank is van mening dat coachen een kwestie van teamwork is. De sporter en de coach als een goed op elkaar afgestemd duo. Zoals in ieder team heeft elk teamlid haar/zijn inbreng en verantwoordelijkheid maar ook een eigen taak. Communicatie is hierbij van groot belang. Frank is niet zomaar een online coach, Frank is je Personal Coach. Zijn motto is "ik kan alleen maar de weg wijzen maar jij -atleet- moet het harde werk doen". 

 

Artikel Frank Senders in NLCoach

bottom of page